Verujemo da svaka osoba može raditi posao koji je ispunjava na netehničkoj poziciji uz kombinaciju prenosivih veština sa zonom genijalnosti.

Da li si spremna da pronađeš svoj karijerni fIT u IT-ju?

Kako da znaš odakle da kreneš i koja netehnička pozicija je za tebe u IT industriji?

Zakucala si na karijernoj lestvici, napretka nema, a i ti odustaješ od sebe jer te je okruženje ubedilo da ne vrediš?

Ko još nema želju da sebe dublje upozna i nađe savršenu poziciju gde može da iskaže darove sa kojima je rođen?

Prevaziđi karijerne i mindset prepreke uz podršku

Play Video about jovana-i-una-video-pozadina

Imposter sindrom će ti reći da je kasno za karijernu tranziciju, da dok imaš platu treba da ćutiš i trpiš, da je profesionalni napredak precenjen, da je sebično posvetiti se svojim potrebama i da ako sad kreiraš zaokret odričeš se svega u šta si do sad ulagala.

A ti mu uzvrati da si TI odgovorna za svoj život, karijeru i uspeh.

Da zaslužuješ bolje i da sebi duguješ da bolje imaš kao opciju:

Bolje od plate koja jedva pokriva tvoje egzistencijalne potrebe, a o luksuzu poput godišnjeg odmora ne smeš ni da razmišljaš.

Bolje od nezdravog radnog okruženja gde kolege, nadređeni manipulišu i ogovaraju jedni druge.

Bolje od imaginarne povišice, nekonstruktivne kritike, pasivno-agresivnih komentara kolega i nadređenih i konstantne frustracije.

Bolje od okruženja koje ti šalje poruku da je vredan rad i trud uzaludan, jer dobićeš koliko je neko odlučio, a ne koliko stvarno zaslužuješ.

Bolje od prekovremenog rada, ispravljanja tuđih grešaka i posla, jer nema jasnih očekivanja, a granice nisu pojam za koji su kolege čule.

Dok preživljavaš gubiš sebe i uveravaš se da se žrtva isplati.

Potom racionalizuješ i ubeđuješ se da će se drugi pobrinuti za tebe. 

Obmanjuješ se da će se kolege, način rada ili menadžment promeniti.

Svesna si da neće!

Godine prolaze, a vreme za tebe stoji. Mlatiš praznu slamu i frustracija se povećava do nivoa nepodnošljivosti.

Realnost kaže - Niko ne dolazi da te spasi!

Neće biti bolje dok stvar ne preuzmeš u svoje ruke.

Da li si se pronašla u ovom opisu?

Ako da, vidimo se na programu!

Karijerni fIT je intenzivan koučing program za profesionalce sa 2-3 godine iskustva u industrijama van IT-ja (tim lidere, konsultante iz oblasti prodaje, marketinga, menadžere, doktorande na društvenim naukama) ili za ljude koji su već u IT-ju, a žele da identifikuju netehničku poziciju koja bi ih ispunjavala.

 

Karijerna tranzicija u IT ne zavisi od zanimanja ili obrazovanja, već od tvog profila ličnosti, motivacije i proaktivnosti.

Pogledaj uspešne priče naših klijenata i njihovih moćnih transformacija.

Zašto karijerni fIT koučing program?

Kroz sve module programa radimo na razvoju AGILNOG MINDSETA. Intezivan rad na psihološkim blokadama poput ograničavajućih uverenja, strahova, manjka samopouzdanja i imposter sindroma. Na mesečnom nivou su ti na raspolagaju AGILNI MINDSET koučing susreti gde odgovaramo na tvoja pitanja, nedoumice i praktično prevazilazimo tvoje blokade.

Modul 1: Karijerni fIT i ulazna pozicija

Prvi modul predstavlja proaktivno istraživanje zone genijalnosti i svrhe kako bismo došli do pozicije koja je tvoj karijerni fIT. Kroz dalji rad na istraživanju kompetenci i prenosivih veština, idenfitikujemo tvoju ulaznu poziciju.

Modul 2: Savladavanje tehničkih veština kroz podršku mentora iz IT industrije

Drugi modul te priprema za ulaznu poziciju kroz snimljene lekcije na platformi eksperta iz IT industrije iz regiona. Dodatno se usavršavaš kroz specifične kurseve na engleskom jeziku. Nakon savladane teorije, radiš na praktičnom učenju alata i veština, kroz uživo Zoom radionice sa mentorima. Ovaj modul je za tebe uspešno završen kad uradiš projekat, predstaviš ga mentorima i dobiješ feedback.

Modul 3: Priprema za apliciranje u IT na ulaznu poziciju

U okviru trećeg modula integrišeš sve što si naučila i kroz snimljene lekcije i uživo susrete, kreiraš CV, Cover Letter i Linkedin profil. Naši mentori revidiraju individualne verzije tvoje aplikacije kako bi se kreirala najbolja strategija. Naučićeš kako da identifikuješ kompanije po svojoj meri i koja je to efikasna job search strategija. Kroz simulacije za intervju predstavljaš se grupi u svetlu novokreiranog identiteta.

Šta program uključuje?

Slack podrška/zajednica

Tokom trajanja programa na raspolaganju ti je poseban kanal gde možeš da postaviš pitanje ili podeliš nedoumice. Nakon programa, Slack zajednica je tu da te podrži kad imaš krizu ili pad motivacije u pisanoj formi.

Lekcije na platformi

Na platformi možeš da pronađeš video lekcije eksperata iz IT industrije.

Zoom susrete uživo sa mentorima

12x Zoom susreta sa koučevima i mentorima iz IT industrije.

Radne sveske

Svaka radna sveska se pregleda, a od mentora dobijaš konkretan feedback na projekat koji si radila.

Na programu ćeš naučiti:

jovana-i-una-sa-laptopom

Cena programa: 2000 eura

Uspešne karijerne tranzicije naših klijenata

Tamara Kostić

Od Insurance Outsourcinga do HR menadžera

Mina Mirković

Od hotelijerstva do Scrum Mastera u IT sektoru

O nama

jovana

Jovana Minić

Jovana Minić je autorka programa Karijerni fIT i karijerni kouč. U svom desetogodišnjem HR iskustvu imala je priliku da radi sa više od 10 startapova i IT firmi. Kako je često bila sa druge strane zapošljavanja, sprovela je na hiljade intervjua i zaposlila na stotine ljudi, Jovana zna kako da odrediš poziciju koja bi bila baš tvoj fit i šta je potrebno da bi ušla u uži izbor i izdvojila se u moru aplikacija.

una

Una Kasagić

Una Kasagić je master psihologije i agilni mindset kouč. Poseduje više od 5 godina iskustva u HR-u u IT industriji. Intervjuisanje kandidata, procena ličnosti i grupni i individualni agilni mindset koučing su samo neki od oblasti Unine ekspertize. Zato je ona tu za tebe da ti pomogne da se efikasno suočiš sa psihološkim blokadama koje su sastavni deo procesa karijerne tranzicije i da samopouzdano uplivaš u novi identitet.

FAQ

Potrebno je minimalno izdvojiti 10h na nedeljnom nivou. Sve lekcije pratiš u vreme koje tebi odgovara.

Program nije za ljude koji ne žele da uče, napreduju, menjaju mindset i rade na sebi. IT industrija je agilna i svakodnevno dolazi do promena. Ukoliko te čine anksioznom samosabotirajuća uverenja i misli u vezi sa procesom karijerne tranzicije, predlažemo da se pre programa konsultuješ sa psihoterapeutom.

Tokom programa imamo ukupno 12 Zoom susreta sa različitim mentorima iz IT industrije. Svi Zoom pozivi se održavaju radnim danima od 18h. Ukoliko ne stižeš, imaćeš priliku da pogledaš snimak.

Ne. Rad u grupi i sistem zajednice se u praksi pokazao mnogo efikasniji od rada 1 na 1.

Da. Svaka osoba će dobiti komentar mentora i šta sve treba da izmeni.

Ne. Na našem sajtu i youtube kanalu imaš pristup besplatnim materijalima kroz koje ćeš nas upoznati i moći da proceniš da li je ovo program za tebe.

Važno je da znaš da tvoj rezultat i uspeh zavisi od tvoje lične odgovornosti.

Proces selekcije

Svaki karijerni fIT program podrazumeva programu prilagođen proces selekcije. 
Kroz intervju i agilni mindset instrumente te bolje upoznajemo, identifikujemo tvoje snage, motivaciju, fokus na ciljeve i doslednost. 
Biramo polaznike za koje verujemo da mogu da kreiraju rezultate i budu proaktivan deo podržavajuće zajednice.

jovana-i-una-u-razgovoru