REMOTE I HYBRID NAČIN RADA U IT-JU OBJAŠNJEN JEZIKOM KOJI RAZUMEŠ

Pre pandemije, iako je postojao, remote rad se doživljavao kao opcija koja nije najefikasnija ni za ljude ni za kompaniju. Međutim, pandemija je u potpunosti razbila predrasude o remote radu i pronađeni su brojni pozitivni efekti ovakvog načina rada. 

Hajde da počnemo otpočetka i opišemo šta je u stvari remote rad.

Remote rad se odnosi na bilo kakvo obavljanje posla van kompanijskog kancelarijskog prostora, na lokaciji koju zaposleni odabere. 

Remote rad se može obavljati u kafeteriji, kod kuće, pored mora, na planini… 

Dok god tvoj posao ne zahteva konstantnu uživo saradnju s timom, dok god ga možeš obavljati efikasno i biti produktivna, nije važno gde se nalaziš.

Kad pogledaš i analiziraš današnje oglase za posao u IT-ju, primetićeš da većina kompanija opisuje svoj način rada prvenstvno kroz remote perspektivu. Ovo znači da obično postoji kancelarijski prostor iz kog su svi dobrodošli da rade, ali nisu obavezni. Neke kompanije su u potpunosti remote što znači da nemaju nikakav oblik predstavništva ili kancelarijskog prostora. Svi zaposleni, uključujući i menadžment kompanije rade remote. Druge kompanije ne praktikuju potpuni remote rad, ali nude neke remote pozicije ili pozicije u remote timovima. Zašto? Zato što neke pozicije i opisi poslova zahtevaju saradnju uživo, a neki ne. 

Za netehničke pozicije u IT-ju se tokom perioda onboarding-a preporučuje da rade iz kancelarijskog prostora kako bi se bolje upoznale s timom, projektom i kompanijskom kulturom. 

Sad kad smo razjasnili remote način rada, šta je onda hybrid način rada?

Hibridni model rada se odnosi na kombinaciju remote i rada u kancelarijskom prostoru, odnosno postoji fleksibilan dogovor između kompanije i zaposlenih. 

Većina kompanija hibridni model rada opisuju kao mogućnost zaposlenih da neke dane u radnoj sedmici rade remote, dok su ostale obavezni da rade u kancelariji.

Kako ovo izgleda u praksi zavisi od kompanije do kompanije i obično je navedeno u oglasu za posao. 

Hibridni model je postao popularan izbor za većinu kompanija jer zaposlenima nude najbolje od oboje – slobodu i autonomiju izbora odakle žele da rade i priliku da se socijalizuju s kolegama u kancelarijskom prostoru. 

Koje su to prednosti remote rada?

Sloboda kretanja

Ako si raspoložena da se spakuješ i odeš negde na par dana, nema problema. Ne moraš da uzimaš dane godišnjeg odmora dok god imaš stabilnu internet konekciju možeš raditi s koje god lokacije poželiš.

Raznovrsnost lokacija za rad i više autonomije

Remote rad ne znači rad u izolaciji, nego znači da imaš autonomiju da možeš brzo menjati okruženje i načine rada kad se osećaš demotivisano i neproduktivno. U potrazi za motivacijom i produktivnošću možeš da radiš od kuće u tišini ili u kafeteriji uz pozadinsku muziku ili u dinamici co-working prostora.

Optimalniji work-life balans

Štediš vreme na vožnju do posla i samo da u toj uštedi vremena uradiš nešto što te raduje, ispunjava, samostalno, s porodicom ili prijateljima, tvoj work-life balans je već bolji! 

A koje su prednosti hybrid rada?

Socijalizacija s kolegama

Između sastanaka i rada na projektu imaš priliku da s kolegama popiješ kafu, otkriješ zajedničke interese i povežeš se, što se pokazalo kao dobar indikator uspostavljanja timskog poverenja i donošenja bržih odluka.

Intuitivniji rad

Kad ti kompanija nudi opciju hibridnog rada imaš mogućnost da biraš da odeš u kancelariju danima kojima ti se ide, kad osećaš da ti je okej. Na ovaj način razvijaš senzibilitet i intuiciju u radu, jer kad imaš potrebu za socijalizacijom znaš da možeš da odeš u kancelariju, a kad osećaš da bi te to ometalo, izabereš drugo okruženje.

Pristup kancelarijskim pogodnostima

Kompanije svojim zaposlenim u IT-ju uglavnom nude odličnu opremu za rad, besplatne ručkove, kafe, sokove i sl. To znači da su ti pruženi svi uslovi za produktivan rad i povezivanje s kolegama, samo treba da ih iskoristiš.

Pitaš se da li je remote rad pravi izbor za tebe?

Iako većina ljudi prema istraživanjima uživa u remote radu zbog svih njegovih prethodno pomenutih prednosti, remote način rada ipak nije za svakoga. Pre nego što doneseš odluku i obavežeš se na full remote poziciju, važno je da proceniš u kojoj meri je ovakav način rada za tebe fit.

Tip ličnosti

Remote rad zahteva viši nivo samodiscipline, jer se u većini situacija oslanjaš na sebe da ćeš posao uraditi kvalitetno i u okviru roka. 

Remote rad zahteva samostalnost, autonomiju, brzinu i efikasnost u asinhronoj komunikaciji s timom i klijentima. 

Da li si tip koji je produktivniji kad uživo sarađuje i socijalizuje se s kolegama ili te ipak to ometa u radu? 

Možda si najproduktivnija u hibridnom modelu?

Organizacija prostora za rad

Važno je da razmisliš da li ćeš redovno menjati svoje radno okruženje ili ćeš napraviti fiksan home office. Ako ti treba česta promena okruženja, remote rad je za tebe jer imaš autonomiju nad onim što radiš, a kad imaš autonomiju, posao možeš raditi gde god poželiš. S druge strane, ako nemaš mogućnosti da menjaš okruženje u skladu sa svojim potrebama i treba ti mesto za rad, više će ti prijati kancelarijski prostor, a samim tim i hibridni model. 

Kompanijska kultura

Koliko je kompanija uložila u remote kulturu će imati najviše uticaja na tvoje remote radno iskustvo, odnosno zadovoljstvo ili nezadovoljstvo istim. Većina kompanija su formirale budžete za različite stvari, recimo kancelarijske pogodnosti, ali u home office-u – ručak na račun firme, potom organizaciju meet up-ova i različitih oblika druženja s kolegama.

Tranzicija u remote rad

Iako se na prvu čini da će prelazak sa rada u kancelariji na remote ili hibridni model rada biti lak, potrebno je neko vreme da se adaptiramo. Možda ćeš prvo eksperimentisati sa remote i radom u kancelariji da proceniš u kojim uslovima si produktivnija i šta ti više prija. 

Kreiraj rutinu

Možda si se za remote rad odlučila zato što uživaš u dinamici radne sedmice, ali na kraju dana potrebna ti je zdrava rutina. Ona može izgledati ovako – da se svako jutro budiš u isto vreme, da radiš u okviru regularnog radnog vremena, da uključiš telovežbu i izlazak u šetnju. 

Brini se o svom mentalnom zdravlju 

Osvesti za sebe pravo vreme da isključiš laptop i odmoriš se. Ponekad pomislimo da kad radimo remote treba da budemo produktivniji i da duže radimo nego u kancelariji. Međutim, ovakav mindset nas može odvesti u digitalni burnout. Zato je važno da ne osećaš krivicu kad uzimaš pauze ili slobodne dane.

IT industrija je AGILNA što znači živa. 

Sama biraš da li želiš da radiš od kuće, iz kancelarije ili kombinovano. 

Za godišnji odmor se dogovaraš sa timom po principu kad je kome zgodno, a ne 6 meseci unapred gde tvoja želja prolazi kroz silne procedure.

U kontekstu posla, uvek su dobrodošle ideje, proaktivnost i mindset koji je i kreativan i analitičan!

IT industrija veruje i živi da je jedina konstantna u životu promena. 

Una Kasagić,

Psiholog & Agile Mindset Coach